Какво иска жената от мъжа ?

Какво търсят/искат жените ?

Надали има мъж, който не се е питал това поне веднъж или десет хиляди пъти в живота си. Всъщност веднъж след като имаш правилните насоки не е толкова сложно колкото повечето хора твърдят – не казвам, че е просто както ще разберете и от тази статия, но определено не е и ядрена физика.

Първо – не слушайте какво казва, че иска жената. Защо ? – В предната ми статия в раздела описах изследователски документираният факт, че при жените много по-често се разминават физическият/телесният отговор и вербалният – тоест по-често няма съвпадение между описанието им на какво са реагирали и действителната причина за физиологичната/телесната им възбуда.Следователно при жените има по-големи и повече несъотвествия между това какво казват за секса и различните сексуални ситуации, и действителното им поведение във въпросните ситуации. (за цялата статия цъкни ТУК)
Това може да се види и на практика – когато ги питате отговарят нещо от сорта на – да е внимателен, интелигентен, загрижен, чувствителен бла бла, романтичен бла бла, мил и добър бла бла… но на практика не са възбудени от и нямат желание да правят секс с миличкия, интелигентен мъж, който прави всичко за тях. Дори често се случва обратното – да са влюбени в егоцентричния пич, който се интересува само от себе си или трениращия ММА пич, който се държи като задник с тях или наркоманът, на който не му пука особено за тях. Причините за това ще разберете по надолу.
Разбира се не казвам да зарежете изброените по-горе качества – те имат своето място в определени моменти, но ако мъжът притежава и прави само това без да го има основното, то цялото нещо е обречено на провал (тоест жената да не е привлечена от мъжа или да загуби първоначалното си привличане към него, ако е имала такова) и мъжът да бъде неизбежно възприет от жената в лекия вариант като непривлекателен (неподходящ сексуален/интимен партньор) за нея, а в тежкия вариант като абсолютен загубеняк, който няма никакъв шанс да се класира за нейната селективна женска сексуалност даже и в следващите 3 прераждания. (да, знам, че звучи гадно, но това е природата и еволюцията, но в следващите статии ще разбере как може да промените това)
Това разминаване между теория/думи и практика/действия се получава, защото когато попиташ някой за нещо той отговаря логически със съзнателната си част, но в реални условия реагира автоматично с имплицитните си вярвания, желания, мотиви, нужди, които са част от несъзнаваното и за които човекът често няма представа.
Правилото да не слушате нечии думи, а да гледате действията му/и важи с пълна сила особено при междуполовите отношения. Описал съм това явление подробно отнасящи се до всеки аспект на живота в публикацията Защото хора казват едно, а правят друго.
Сега след като вече сте наясно в тези факти можем да преминем към това какво наистина искат жените – тоест на какво реагират положително в реалността.
Второ – има 2 основни аспекта (2 базови нужди или роли), които са критично важни за женската сексуалност (по еволюционни причини):

1) Първият ключов аспект на женската сексуалност е получаването на добри гени от мъжа кореспондиращи с качества като мъжественост; доминантност; сила на характера, компетентност и физическа сила; високо самочувствие; високи нива на тестостерон – смята се, че типични маркери за високи нива на тестостерон са широка долна челюст, широко лице(има изследвания от последните години, които поставят под въпрос дали този белег е свързан с по-високи нива на тестотерон, но традиционно се смята за такъв белег), здрава/силна брадичка, мускулна маса, голяма адамова ябълка и дълбок мъжки глас с ниска височина (low pitch voice, обратното на писклив висок глас); както и силен сексуален драйв, окосменост по лицето и тялото (в приемливи рамки); агресия и поемане на рискове; добро здраве.
Това е едната възможна роля на мъж в интимния живот на жената и ще реферирам към нея като към алфа качества и роля. Въпреки че това понятие е неточно и проблематично все пак имам нужда от дума за обозначаването на цялата точка 1) накратко, така че по необходимост ще бъде това понятие.
Логиката тук е, че потенциално, ако има син от него, то той ще е много привлекателен за жените (поради мъжествеността си) и съответно е по-вероятно да остави по-голямо поколение и да разпространи гените си по-успешно, което е и целта и смисъла на живота от биологична/животинска гледна точка.
Тази нужда е плод на филогенетичното (животинското) ни наследство – това, че сме отчасти животни, макар и по-специални животни… все пак животни. Както женските животни търсят силни мъжки животни (с добро гени), така и тук и съответно дори самото тяло на жените реагира положително на мъжествени индивиди – например с вълнение или сексуална възбуда, въпреки че на съзнателно ниво не намират логично обяснение защо това е така или дори може да намират този мъж за нежелан и отблъскващ на съзнателно ниво И ВСЕ ПАК ТЯЛОТО ИМ РЕАГИРА ПОЛОЖИТЕЛНО НА НЕГО точно поради тези му качества. ( може би поради дълбокота вкорененост на хилядолетния женски сексуален опит или дори може би и на животинския такъв – кой знае)
Този феномен на едновременна телесна/сексуална възбуда от една страна и облъскване на съзнателно ниво от друга страна, е възможен, защото при жените за разлика от мъжете телесната и психологическата възбуда са доста по-разкачени/слабо свързани една с друга (нещо, което по-подробно съм обяснил в предната статия – ЦЪК). Например – ако един мъж намира една жена за привлекателна, то той ще бъде автоматично възбуден, докато една жена е възможно да е физиологично възбудена и едновременно с това психологически отблъсната – всъщност има такива изследвания с жени гледащи порно – дори тези, които го намират за отблъскващо (съзнателно ниво) – тялото им и половите им органи реагират с физиологична възбуда (няма да обяснявам в детайли как е измерено това). Докато при мъжете много по-често двете вървят в комплект почти неразделно (въпреки че са възможни изключения).

2) Вторият ключов аспект за женската сексуалност е получаване на сигурност/подкрепа/ресурси от мъжа – да има бащински инстинкт, защото ако има деца от този мъж, то е доста по-вероятно тези деца да оцелеят и да имат свои деца, ако са добре материално осигурени и мъжът помага в грижата за тях, а не ги напуска и оставя да се оправят сами (особено в историческото ни минало, когато това дали и с какво ще е нахраниш не е било нещо просто, сигурно и лесно за преобладаващата част от човешкото население). Този аспект може да се разбие на няколко компонента – социална сигурност (кореспондираща на социалния статус на мъжа и съответно този, който придобива жената обвързана с него – исторически погледнато), финансова/ресурсна сигурност/подкрепа (кореспондираща на наличие на материална и финансова стабилност и достъп до ресурси от страна на мъжа) и на последно място – емоционална сигурност/подкрепа кореспондираща на емоционална стабилност, емоционално подсигуряване, изслушване и разбиране когато тя изпитва някакви трудности, преживява негативни емоции и т.н. – в исторически план най-маловажната част, защото оцеляването и наличието на достатъчно храна и съответно физическо оцеляване и благополучие е било с приоритет пред емоционалното благополучие (не можеш да си щастлив и доволен, ако си мъртъв от глад), както и фактът, че е била лесно заместване от наличието на социални взаимодействия с други членове на общността (приятелки, роднини, познати).
Това е другата възможна роля на мъжа като „осигуряващ“ в интимния живот на жената и ще реферирам към нея като към бета характеристики и роля, въпреки че известно нежелание за ползването на тези термини както вече писах в точка 1).

Двете роли не са задължително несъвместими и противоположни, въпреки че както се вижда е доста трудно един мъж да съчетава всичко това на задоволително ниво в себе си – тоест да е добър компромис между тези два аспекта. Следователно в реалността често двете са сравнително взаимоизключващи се. Това зависи и от самата жена – нейните критерии, опит, доминиращите ѝ черти и нужди на определен етап в живота и други фактори.  И двете роли са ключови, но поради различни причини.
Затова понякога се случва, така че всяка една от тези нужди – 1) и всеки от отделните аспекти от 2) – ресурсна подкрепа (социален и материален статус) и емоционална подкрепа = общо 3 аспекта – всеки от тях може да бъде задоволен от различен мъж/човек. Например:
– един мъж, с който жената прави страстен невероятен секс и се чувства невероятно възбудена покрай него, може да бъде дива и сексуална с него – той изкарва това у нея;
– втори мъж, с който е в брак/връзка – който осигурява сигурност/стабилност (в миналото предимно материална/финансова, а в настоящето с увеличаването на професионалната заетост и капацитета на жените да изкарват не по-малко пари от мъжете леко изместваща се към емоционална);
– трети мъж/група от мъже (или жени), които да задоволяват нуждата от емоционална подкрепа, изслушване и разбиране, валидация и самочувствие – френдзоуннати мъже, с които никога не би имала сексуален контакт, но ги третира като най-добри приятелки и споделя някакви неща от живота си, получава внимание от тях и се чувства важна и значима и т.н. – особено сега с доминиращото онлайн общуване това е доста лесно осъществимо и често случващо се виртуално.

Накратко: целта на жената е да привлече един еднствен мъж – най-привлекателния, който може, като привлекателен означава този, който е възможно най-добрата комбинация или компромис от гореописаните характеристики (алфа – добри гени – мъжественост, доминантност, сила и бета – подкрепа – социален статус и материални ресурси от друга страна и по-възможно щипка емоционалност и чувствителност, за да може от време на време да я изслушва и разбира и да и осигурява емоционална стабилност).

Как да разберете в коя категория се намирате повече или по-малко с дадена жена ?

Най-добрият начин за това е сексуалната мотивация и сексуалното поведение на жената. Ако почти винаги е готова за секс с вас, ако я възбуждате много без особени усилия, ако е високо мотивирана да прави секс с вас (ще дойде от другия край на града или дори от друг град; няма да се наспи, защото ще стане супер рано или ще си легне супер късно, за да прави секс с вас и да прекарате време заедно), то тогава със сигурност покривате първия аспект, което е добре за вас, защото редовно ще правите хубав страстен секс.
Други маркери за това (които са по-слаби, но все пак могат да индикират това донякъде) са – ако се опитва да ви угоди и да направи така че на вас да ви е добре/да сте доволен; съгласява се с вас и казаното от вас, следва ви; интересува се от вас и заниманията/хобитата ви независимо, че по принцип въобще не са свързани с нея и не са и интересни; опитва се да се квалифицира като добър партньор за вас, за вниманието ви и одобрението ви (колко и какви неща може да прави; колко е добра в онова или това; колко обича да прави това или онова и т.н.).

Какво иска жената – накратко жената иска мъж (защото е жена и не ѝ трябва друга жена било то и в мъжко тяло)иска той да прави нещата да се случват и да действа без да се страхува, а не тя; иска той да е силния във връзката, а не тя; иска той да е нейната опора, а не тя неговата. Това значи той да може да действа и да поема рискове, да е сексуален, да може да бъде агресивен – неща, които в здравия си вариант се проявяват като социални изяви, силна амбиция, стремеж към развитие, професионална реализация, борбеност и разбира се животински, див и страстен секс, а в нездравия си вид проявяват през антисоциално поведение целящо свръхкомпенсация на собствени комплекси – насилие (физическо, сексуално или вербално) над по слаби от него индивиди било то други хора или самата жена, целящо да достави чувство на сила и мощ, от чиято липса мъжът се ужасява поради чувствата на слабост и безпомощност, и това да премахне/отмени/отмие подлежащото му чувство на малоценност и слабост.
След всичко това казано не е чудно защо някои жени предпочитат да стоят във връзка с агресивен мъж насилник, който ги насилва физически, вербално или сексуално отколкото да изберат някакъв безобиден, безопасен, миличък лигльо, който не би могъл да нарани и муха.
Разбира се, че това не обяснява напълно този тип явления, напротив има и други важни аспекти – например психологически – наличието на мазохистичен характер и произтичащата от това  склонност да се поставяш в ролята на жертва и да търпиш; или страх от последствията – какво ще направи, ако го напуснеш или избягаш; или при наличие на деца – липса на възможности за самостоятелна издръжка и прочие допълнителна неща и прочие неприятни обстоятелства. Но във всеки случай ролята на еволюционно вкоренените предпочитания на жените за това кой партньор е по-привлекателен за тях по подразбиране е доста доста голяма в обяснението на този феномен.

Въпреки социалните промени в модерното общество, малко вероятно е тези аспекти скоро да се променят, защото са плод на еволюционното ни минало и съответно са се установили като устойчиви аспекти/драйвове/инстинкти/приоритети на дълбоко несъзнавано психологическо и биологично ниво.
В заключение, за да те харесват жените е добре въобще да не се опитваш да им се харесаш, а да се фокусираш върху това да живееш смело и автентично, да се изправяш пред предизвикателства, да се изявяваш социално (по възможност градивно), да имаш амбиция, да се развиваш и да действаш към цел, както и култивиране необходимите за това качества – мъжественост, дисциплина, сила (на характера, физическа), компетентност вместо бягство и скатаване.
Тогава си с правилния майндсет и фокус (правилната перцептивна рамка) и е много по-вероятно да си привлекателен за по-голяма част от женския пол (това никога не е всички жени или дори преобладаващата част от тях поради селективността на женската сексуалност, но то няма и нужда да е цялата популация от жени – такава прекомерна нужда би била добър признак за подлежащи психологически проблеми).
Обратното, ако оперираш през/в грешната перцептивна рамка, опитвайки се да се харесаш на жените, да заслужиш тях или вниамнието и любовта им (или на който и да е човек изобщо) е по-вероятно да постигнеш никакъв или минимален ефект или дори да е противоположен.